Vállalkozó-NŐ születik verseny szabályzata

A játék lényege, célja

A célom, hogy minél több szemszögből bemutassuk a nők életének ezt a rendkívül érzékeny és sokszor radikális változást hozó időszakát.

Az oka ennek az, hogy szeretném, ha minél többeknek segítséget nyújtanának a történetek.
Az íróiknak azáltal, hogy elgondolkodnak az életükről egy kicsit, talán úgy, ahogy még soha korábban. Ez előremozdíthatja őket életük vonalán, talán egy kicsit másképp néznek majd magukra ezután.
Ezen kívül ez egy plusz megjelenés nekik, ami által teljesen új emberekhez is eljuthat az, amit képviselnek.

Az olvasóknak pedig azzal segítenek a történetek, hogy példát mutatnak, láttatják azt, hogy mások hogyan járták be az útjukat, honnan hová jutottak, így talán nagyobb erőt éreznek majd magukban a megvalósításhoz, és tisztábban látnak a saját útjukon.

Nem utolsó szempont, hogy így láthatóvá válik, hogy mások hogyan használják az online világot arra, hogy megmutassák az értékeiket, amit képviselnek.

Kik vehetnek részt a játékban?

A játékban olyan vállalkozó hölgyek jelentkezését várjuk, akik úgy érzik, hogy történetükkel inspirálni tudják azokat, akik most tartanak az útkeresés és / vagy a vállalkozóvá válás szakaszában, és szívesen osztánák meg azt a történetet, ami a fiatal nőből – anyává váláson át – a vállalkozás indításához / átformálásához / beéréséhez vezetett.

Fontos tehát, hogy jelenleg is aktív vállalkozást működtetnek (létszámtól függetlenül), ami értéket teremt a világban valamilyen módon.

Nem szükséges, hogy a történet folyama kövesse a mintaként felvázolt Nő – Anya – Vállalkozó vonalat, hiszen sokan már fiatalon elindítják vállalkozásukat, vagy akár sok évvel a gyermekvállalás után teszik csak ezt meg.

A versenyben nem vehetnek részt a szervezők, azok családtagjai, vállalkozással nem rendelkezők.

Hogyan lehet résztvenni a játékban, mi a jelentkezés folyamata?

1. lépés, hogy jelezned kell felém, hogy szeretnéd beküldeni a történeted. Ezt megteheted a weboldalon található űrlapon (https://czeneorsolya.hu/vallalkozo-no-szuletik oldalon bármelyik “Elmesélem én is a történetem” feliratú gombra kattintasz, felugrik egy űrlap, azt kell kitöltened), vagy akár emailben a hello@czeneorsolya.hu címre írt üzenetben.

2. lépés, hogy jelentkezésedre válaszként fogsz kapni egy emailt tőlem, amiben elküldök neked egy kérdés listát, ami segíthet a történeted megírásában. Természetesen eltérhetsz ettől, és kérlek, tégy is így, hiszen a te saját történetedre vagyok kíváncsi, ami nem feltétlen passzol bele abba a folyamatba, amit a kérdések körülírnak.

Ebben a levélben leírom még neked emlékeztetőül a beküldési határiőt, valamint a technikai részleteket, mint például, hogy a történeted szövegszerkesztőben írva küldd el (például word dokumentumként), a képeket pedig külön csatolva, kép formátumban.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel, kérlek, ne tartsd magadban, nyugodtan írd meg nekem, igyekszem mielőbb a segítségedre lenni.

Ki számít jelentkezőnek, ki vehet részt a versenyben?

Jelentkezőnek számít az, aki jelezte (akár a https://czeneorsolya.hu/vallalkozo-no-szuletik oldalon található űrlapon keresztül, akár emailben a hello@czeneorsolya.hu címre írt üzenetben), hogy be szeretné küldeni a történetét.

Résztvevőnek az a jelentkező számít, aki megírta és beküldte a történetét legkésőbb az adott határidőig!

Fontos, hogy a versenyben kizárólag a Résztvevők vehetnek részt, vagyis akik határidőig beküldték a történetüket!

Játék menete, határidők

A játék 2021. február 1. napján veszi kezdetét. Innentől lehet beküldeni a történeteket.
A történetek beküldésének határideje 2021. február 21. napja, eddig folyamatosan várom a beküldéseket.

A történetek beküldési sorrendben kerülnek fel a Vállalkozó-NŐ születik blogba (https://czeneorsolya.hu/vallalkozo-no-szuletik-tortenetek) 2021. február 24-én.

Innentől kezdetét veszi a verseny időszaka, mely 2021. február 24-től 2021. március 14-ig tart.

Ebben az időszakban kell a versenyzőknek minél több interakciót gyűjteni a történetükhöz.

A verseny 2021. március 14. 13:00-kor zárul.

Ezután kerül sor a végeredmény kihirdetésére, és a díjazottak értesítésére, akikkel ezután megkezdődik a közös munka.

Hogyan lehet "szavazni" a történetekre? Mi számít bele a végeredménybe és mi nem?

Minden történetnek a saját oldalán találni fogsz közösségi megosztó gombokat. Ezek egyrészt a sötét szürke blokkokban a történetek tetején és alján találhatók, másrészt fixen a képernyő bal oldalán egy függőleges sávban. 

Ezen kívül a történetek listájának oldalán (https://czeneorsolya.hu/vallalkozo-no-szuletik-tortenetek/) is megtalálod ugyanezeket a megosztó gombokat.

Ezek segítségével tudod növelni a számot, ami az ikonok mögött helyezkedik el, és az összes megosztást mutatja. Ezen szám alapján fog eldőlni a verseny eredménye. 

Az oldal alján található hozzászólási lehetőséget nagyon örülök, ha használod, sőt, kifejezetten kérlek rá, hogy tiszteld meg a történet íróját néhány kedves szóval. Azonban a hozzászólások – mivel nagyon könnyen befolyásolhatók – nem számítanak bele a verseny eredményébe.

Ha megosztod valamelyik történetet, és nem növekszik azonnal a szám, ne lepődj meg. A rendszer úgy működik – mert így kevésbé terhelődik -, hogy 15 percenként frissíti a gyorsítótárat, és akkor frissülnek a számok is. 

Hogyan zajlik a nyertesek kiválasztása?

A versenyen két nyertest hirdetünk majd ki.

Az egyik díjazott az lesz, akinek a verseny zárásakor a legtöbb reakció látható a történeténél (hogy pontosan mit veszek figyelembe, azt a “Hogyan lehet “szavazni” a történetekre? Mi számít bele a végeredménybe és mi nem?” kérdésnél olvashatod.

A másik díjazottat közösen választjuk ki kollégáimmal, hiszen ők is részt vesznek majd a nyeremény valósággá formálásában. Velük a történetekben az értéket keressük majd, amit az adott vállalkozás képvisel és a világnak ad.

Mik lesznek a nyeremények?

A legtöbb interakciót kapó nyertessel készítünk egy néhány perces kisfilmet, amiben bemutatjuk őt és a vállalkozását.

A forgatáson profi videógráfus biztosítja a szakmai hátteret, és azt mutatjuk be, amit meg szeretnél osztani a világgal magadról és a vállalkozásodról. Ez lehet a termékeid készülése, a szolgáltatásod folyamata, a kulcs, ahol te beleteszed önmagad a cégedbe, ami miatt ez csak a tiéd lesz! De lehet ez egy általános bemutató, vagy bármi, amit te fontosnak tartasz, amire most szükséged van.

Az általunk választott nyertes jutalma egy reklámfotózással egybekötött weboldalkészítés.

A profi fotós által készített képek és a weboldal kiegészítik és segítik egymást, hogy bemutassuk azt az értéket, amit TE megteremtettél az életedben, a vállalkozásodban.

Segítünk a stratégia megalkotásában, és ennek rendeljük alá a teljes alkotói folyamatot.

Mi történik, ha több / kevesebb történet érkezik

A történeteket legkésőbb DÁTUM -ig várom, ekkor a jelentkezést a versenyre lezárom.
Ha eddig az időpontig kevesebb, mint 33 történet érkezik, akkor egyszerűen az indulóknak nagyobb esélyük lesz a nyerésre, a vereseny ugyanúgy lezajlik.

Ha több, mint 33 történet érkezik, akkor a beérkezett történetek számától függően, a szervezők saját hatáskörben az alábbi két opció között dönthetnek:
– a verseny több, mint 33 történettel indul el
– a verseny most 33 történettel indul el, a többi történet írója a későbbiekben egy új versenyen vehet részt. Hogy az egyes történetek írói melyik versenyen indulhatnak, az a történetek beküldési sorrendjétől függ. Az első 33 beküldő indul az első körben.

Kik a szervezők, kik biztosítják a díjakat?

A verseny főszervezője: Czene Orsolya – webdesigner, aki minden munkája során az adott vállalkozásban rejlő értékeket próbálja felszínre hozni, és a világnak megmutatni. Keresi az Embert az üzlet mögött, szívből, intuitívan tervez és alkot.

A profi fotókat biztosítja: Bánhalmi Norbert – profi fotós, Olympus nagykövet, a Rege galéria kurátora. Ő az, aki képes rá, hogy beletegye a képekbe azt a kis pluszt, amitől az életre kel, és kedvencedként tartod majd számon.

A kisfilmet készíti: Szabó Gamos Attila – videográfus, Olympus nagykövet. Kreatív művészlélek, aki valószínűleg nem hallja majd, ha hozzá beszélsz a forgatáson, annyira elmélyed az alkotásban. Kisfilmjei megmutatják azt, ami mellett a legtöbben csak vakon elsétálunk.

Hol lesz tájékoztatás az eseményekről?

Az eseményeket, a történeteket és minden tudnivalót a következő felülteken osztunk meg:

– Vállalkozó-NŐ születik nyílt facebook csoport – link
– Czene Orsolya – webdesigner facebook oldala – link
– Nagyobb volumenű történések, amiket hosszabban érdemes kifejteni – a blogban (nem a történeteknél, hanem a sima blogfolyamon, onnan link mehet persze a másik két felületre)
– Ha feliratkoztál értesítőre az új történetek megjelenéséről, akkor emailben is kapsz ezekről információt. Ha még nem kértél értesítőt, de szeretnéd, ha szólnék, ha új történet kerül ki az oldalra, akkor itt kérheted ezt: – link.

Van-e költsége a részvételnek?

Nem, nincs. A történetek beküldése bárki számára nyitott, azok teljesen díjmentesen fognak megjelenni a Vállalkozó-NŐ születik blogban, és a későbbiekben sem keletkezik a résztvevőknek semmilyen költsége a megjelenéssel.