The Life Explorers Magazin

A mélyebb gondolatok és a valódi értékek magazinja

kulisszatitkok a projektről

Ezt a magazint egy régi vágyam vonzotta az életembe. Régóta nyomasztott ugyanis az a rengeteg negatív energia, ami a világban minden csapból folyik, így immár sokadjára feléledt bennem a vágy egy pozitív értékeket képviselő online felület iránt.

Akartam valami olyat, amit anélkül olvashatok, hogy bulvárral, tragédiákkal és borzalmakkal találkoznék. Úgy éreztem, hogy a világ szebbik oldala kevés lehetőséget kap arra, hogy megnyilvánuljon és eljusson azokhoz, akik fogékonyak rá, akiket meg tud érinteni. 

Szerencsére alkalmam nyílt rá, hogy ezt nyilvánosan is megosszam, remélem, hogy sokaknál célbaér. Nézd csak: 

Átadni a dizájnnal mindazt, amit a The Life Explorers képvisel

Nos, nézzük, miből indultunk ki. Adott volt egy néhány éves blog, ami szerelemből íródott. Ezt kellett új szintre emelni, olyanná, hogy méltó legyen arra, hogy magazinnak hívhassuk. De óvatosan kellett ezzel bánni, mert egy átlagos magazin – hírportál jellemzőivel nem operálhattunk.

Itt nem volt helye az óránként frissülő, felszínes rövidhírek folyamának, sem a bulvár semmilyen formájának. Nem húsz tucat rovat kellett szenzációhajhász címsorokkal meg egy rakat reklámfelülettel, hogy minél többen kattintsanak, ez kifejezetten távol állt a céltól.

Itt azt kellett megmutatni, hogy az írások azért jelennek meg ritkábban, mert sokkal mélyebben szántó a tartalmuk, emberi érzések és életek állnak mögötte. Ezek elkészüléséhez pedig bizony időre van szükség. Arra, hogy azt az értéket megtaláljuk, átérezzük, kibontsuk magjából, és a világ elé tárjuk.

Ez egy olyan minőséget jelent, ami kiemeli a magazint a mai világ megszokott sajtóorgánumai közül, és ezt bizony láttatni és éreztetni kell az olvasóval.

Elárulok még egy érdekes kulisszatitkot. Az oldalon számos csodás kép található, némelyik egészen olyan, mintha photoshoppal készült volna, esetleg egy stock oldalról származna. Azt azonban csak a beavatottak tudják, hogy ezek bizony kiváló fotósok, az Olympus márka nagyköveteinek keze munkái, akik közül néhányan teljes vállszélességgel, egy emberként állnak a magazin mögött. 

Technikai háttér, árkategória – ha hasonló weboldalt szeretnél

Itt semmilyen grafikus nem vett részt a munkában, mindent mi magunk készítettünk el.

Megálmodtuk a nulláról, az első pixeltől az utolsóig, és megvalósítottuk. Találgattuk, hogy milyen név lenne a legjobb az egyes rovatokhoz, hogyan lehet az egész nem túl költői, sokkal inkább emberi, és hogyan lehet az egész modern, letisztult, mégis ütős és értékes. 

A megvalósítás az én kezem munkája, teljes egészében, de a szellemi alkotás a teljes csapaté volt.

Egy hasonló weboldalhoz jelenleg 550-650.000 Ft közötti értékkel kalkulálj (amiben nincs benne a tárhelyszolgáltató és a grafikai tervezés költsége, csak a weboldal elkészítése).

A végeredmény magáért beszél

Elismerések tömege érkezett már az elindulás első napján, ami fantasztikus érzés volt mindannyiunk számára. Az eredményt természetesen a jövő hozza majd, és az olvasók visszajelzései. A magazinba bekerülni már most is megtiszteltetés, nem pénz alapon működik. Ahhoz értéket kell képviselni, ami a pénznél sokkal többet ér.

A saját tapasztalatom, hogy imádtam a magazin készítésének minden pillanatát. Számtalan kihívás elé állított általa az élet, így alkalmam nyílt a fejlődésre emberileg és szakmailag egyaránt. Külön hálával tartozom az égieknek, hogy összekötötték az utam azon Emberekével, akik jelenleg ezt a csapatot alkotják. Fantasztikus érzés volt hagyni, hogy magukkal ragadjanak ebbe a mesevilágba éppen akkor, amikor már-már elveszett a hitem az emberekben lévő jó létezését illetően.

Ha szeretnéd élőben megnézni a magazint, kattints ide.

 

dreamweddinginhungary.com
The Life Explorers Magazin
The Life Explorers Magazin
The Life Explorers Magazin