Nébald Alexandra - Torna néni

Nébald Alexandra vagyok, vagy ahogy sokan szólítanak : Torna néni, mozgásterapeuta, mozgásfejlesztő szakember, vívó edző, sportszervező, csecsemő-kisgyermeknevelő. Mióta az eszemet tudom a sport teszi ki a napjaim nagy részét. Kiskoromban úsztam, atletizáltam mind eredményesen, majd 12éves voltam, amikor apukám levitt a vívóteremben és ott maradtam. Akkor és ott eldöntöttem, hogy vívó leszek és a tanulmányaimat is, majd ha odaérek a Testnevelési Egyetemen fogom folytatni. Megfelelő kitartással, szorgalommal mind a kettő célt elértem. Válogatott vívó lettem és felvettek az Egyetemre is, ahol sportszervezőnek és vívó edzőnek tanultam. Tanulás mellett az egyesületemnél a Budapesti Honvéd SE-nél segédkeztem, illetve babysitterkedtem.

Nébald Alexandra vagyok, vagy ahogy sokan szólítanak : Torna néni, mozgásterapeuta, mozgásfejlesztő szakember, vívó edző, sportszervező, csecsemő-kisgyermeknevelő. Mióta az eszemet tudom a sport teszi ki a napjaim nagy részét. Kiskoromban úsztam, atletizáltam mind eredményesen, majd 12éves voltam, amikor apukám levitt a vívóteremben és ott maradtam. Akkor és ott eldöntöttem, hogy vívó leszek és a tanulmányaimat is, majd ha odaérek a Testnevelési Egyetemen fogom folytatni. Megfelelő kitartással, szorgalommal mind a kettő célt elértem. Válogatott vívó lettem és felvettek az Egyetemre is, ahol sportszervezőnek és vívó edzőnek tanultam. Tanulás mellett az egyesületemnél a Budapesti Honvéd SE-nél segédkeztem, illetve babysitterkedtem.

Nagy családban nőttem fel, 6-an vagyunk testvérek, a szüleim nagyon nagyon gyerekcentrikusak, és úgy gondolom ez Nekem nagyon sokat adott. Sokat foglalkoztak velünk mindig, sőt nyaralások alkalmával a többi gyerkőccel is mindig sokat játszottak, mindig jöttünk mentünk, kézműveskedtünk, társasoztunk, sportolni (lovaglás, úszás, rafting, snowboard) jártunk együtt. Ez a törődés és gondoskodás, illetve azt megélni, hogy szeretnek velünk lenni biztos vagyok benne, hogy rám nagy hatással volt/van. Mindig is tudtam, hogy a gyerekekkel való foglalkozás az, amit én legjobban szeretek, ezért nagyon boldog voltam, amikor édesanyám jött a hírrel, hogy bölcsődét szeretne nyitni. Ez nekem nagy lehetőség is volt, mert így szuper főnököm lett, aki mindig elengedett edzőtáborokba, külföldi versenyekre, majd hétvégén drukkolt nekem a pást szélén. A bölcsiben mindig néztem, hogy miért is van az, hogy egyes gyerekeknek már ilyen pici korban rossz a mozgása, és elkezdett érdekelni a téma. Így elkezdtem beleásni magam a témába és tanfolyamokra járni és képezni magam, és elkezdtem a gyerekekkel először csak a bölcsi keretein belül foglalkozni. Az eredmény nem maradt el, elkezdtek csodálatosan fejlődni, a szülők nagyon hálásak voltak én meg boldog, hogy segíthettem és éreztem, hogy megtaláltam az utam.

Éppen a 2016-os olimpia lebegett a szemem előtt, amikor kiderült, hogy várandós vagyok. Első sokk után tudtam, hogy a sportkarrierem fájó szívvel, de el kell engednem egy időre biztosan, és el kell kezdenem megalapozni egy másik életet. Mivel gyerekekkel foglalkoztam ezért elég szerencsés helyzetben voltam/vagyok, mert tudtam, hogy mire számíthatok anyaként, és a mai napig azt érzem, egyenlőre nem kerültem még számomra ismeretlen helyzetbe.

Megpályáztam egy üzlethelyiséget, az akkor fél éves kisfiam mellett. Elnyertem, hatalmas volt az öröm, majd következett a felújítás, amit egyedül a kisfiammal a kezemben vezényeltem le az elejétől a végéig, végül mikor egy éves lett a pici ki is nyitotta kapuit a Tündérvirág Mozgás Kuckó. A fényképen épp a megnyitó előtt selfiezünk :)

Nébald Alexandra - Torna néni

Első sorban fejlesztő tornákat tartottam és egy bölcsiből ismert Anyuka barátnőm pedig anyukáknak tartott szülés utána hasizom regeneráló tornát és pilatest. Amikor első héten minden órára 2-3szülő jött olyan boldogok voltunk, hogy csak na, aztán a 2.héttől teltház volt minden órán, ami a mai napig kitart. A vállalkozást azóta sikerült bővíteni a nagy torna teremben is és kibéreltem egy kis terápiás szobát is pluszban egyéni fejlesztésekre, így már balett, pszichodráma, coaching, Neurofeedback terápia, logopédia, szülő-csecsemő konzultáció is van.

 A karantén alatti teljes zár tavaly nem volt egyszerű, de sikerült alkalmazkodnom a helyzethez es megmentenem a Kuckót a youtub-os izgő-mozgó tornáimmal, ebből az egyiket több mint 135ezren látták(ezt a mai napig nehéz elhinnem)!

Naponta kapok üzeneteket, itthonról és külföldről is hogy hálásak a szülők, ami olyan boldogságot okoz hogy nem tudom elmondani. És tudjátok mit? Én ezeket sehol nem Osztom meg, tehetném mert látom sokan teszik, de ettől én nem gondolom jobbnak magam. Ez az üzenet nekem szól, és én jó mélyre elteszem magamban!

Jelenleg elég rosszul élem meg, hogy csökkentett üzemmódban vagyok és nem zsong körülöttem a heti 120gyerkőc, de tudom ez egy ilyen időszak menni kell előre, és csinálni amit lehet! Egyéni terápiák vannak főleg most a csoportok helyett szóval nincs okom panaszra, mert tele a naptáram. Ebédet így sem Tudok nyugodtan megenni, mert ha el van húzva a függöny mindig bejön egy szülő vagy beinteget egy gyerkőc, beugranak egy kis cukorért de van hogy kávézunk is egyet ha ráérek, és ez így van jól én ezt nagyon szeretem.

 A leghálásabb azonban a 4,5 éves kisfiamnak vagyok, aki a szememben a legnagyobb hős.

Nébald Alexandra - Torna néni

Aki annyi de annyi tornámon velem volt és jelenleg is velem van, aki türelmes, aki jön és segít ha kell tornát bemutatni, ha kell akkor közös videót forgatni a gyerekeknek, és aki motivált engem, hogy képes vagyok megcsinálni és egy olyan álom munkahelyet létrehozni, ami mellett rá is sok időm marad.

A Kuckó neki is és nekem is a 2.otthonunk, szeretünk ott lenni, bent lenni, tornázni, játszani, fejlődni, ha bemegyünk köszönünk neki, ha kijövünk hálát adunk és megköszönjük, hogy van, hétvégén pedig mindig mondjuk,  hogy jó pihenést kuckó megérdemled! Hirdetni sehol nem hirdetek, van egy honlapom, tunderviragmozgaskucko.hu illetve egy Facebook oldalam Tündérvirág Mozgás Kuckó ami sajnos kissé passzív most, az instagramot pedig csak most kezdtem el, és van egy Facebook csoportom ahova játékos torna ötleteket töltök fel: Torna Néni, otthoni játékos torna gyerekeknek.

A Kuckó melletti másik szerelem projektem a Power Mom Club. Egy (leendő) anyukáknak szóló közösség, ahol az alapító társammal Hirsch Zsanettel az az egyik küldetésünk, hogy az édesanyákat ösztönözzük arra, hogy foglalkozzanak magukkal, teremtsenek maguknak énidőt! Ezt pedig hasznosan töltsék el, önfejlesztéssel, tanulással, ismeretszerzéssel, mozgással. 

Nébald Alexandra - Torna néni

A weblapunkon powermomclub.hu jelenleg 27 kurzusunk van nőket érintő témában, mint például: kapszula gardrób létrehozása, natúrkozmetikum készítése, önbizalom fejlesztés, szülés utáni jóga, gerinc tréning, minden mentes nasi készítés, borkóstolás, párkapcsolati tanácsadás… csak hogy párat említsek. A kurzusok száma folyamatosan nő, mert forgatunk megállás nélkül.

Nemrég jelentek meg a Hagyd kávézni Anyát! kurzusok, ami gyermekeknek szóló videókat tartalmaznak, mint az általam tartott játékos mozgásfejlesztő izgő-mozgó torna, balett vagy az angol zümbini. És jönnek a gyermekekkel foglalkozó szakemberek kurzusai is, mint a pszichológus, gyógypedagógus, gyógytornász, perinatális szaktanácsadó, szoptatási tanácsadó… sok nagyon hasznos témában. Ami a másik célunk, hogy egy olyan átfogó tudástár létrehozása, ahol minden nő és anyuka hiteles forrásból (nem Google, nem anyuka csoportok) tudjon tájékozódni az őt érdeklő témában. Legyen ez az énidő teremtése és hasznos eltöltése, legyen ez gyermeke fejlődése, vagy épp egy új hobby megtalálása (pl: vívó tanfolyam is van) vagy épp annyi hogy profi szakemberek által vezetett órán vesz részt a gyermek addig anya leül egy fél órára kávézni.

E mellett azt is meg kell említeni, hogy a club Egyesület formájában működik, és jelenleg a hajdúböszörményi Katica Családok Átmeneti Otthonának örökbefogadója és több mint 1300 fős Facebook csoportunkban rendezünk már többedjére gyűjtést. Csodálatos, ahogy anyák összefognak, hogy anyukáknak és gyerekeknek segítsenek.

Amit én üzennék az Anyukáknak, hogy a gyermek ne kifogás, hanem ok legyen azért, amiért elkezdenek vállalkozni! Teremtsenek maguknak egy olyan vállalkozást, ami értük van, ami nagyon sok munka, de mellette a gyermekükre is jut idő, és mutassanak vele példát, lássa a gyermek hogy beleteszik szívük lelkük, hogy ha kell festenek, villanyt cserélnek, dolgoznak, lássák az örömöt, a nehézséget, a sikereket!!! Nekem személy szerint annál nagyobb siker nincs ,mint a gyerekek mosolya, a fejlődésük és mikor a kisfiam azt mondja, hogy Anya büszke vagyok Rád, mert jó volt ma a torna!

Nébald Alexandra - Torna néni