Csorba Katalin - protokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező

Gyerekkoromtól arra készültem, hogy valami JÓVAL foglalkozzak, olyannal, amivel az emberek javát szolgálhatom. Egy ideig ügyvéd szerettem volna lenni, aztán orvos, ám végül a kellemesen misztikusan hangzó biztonság- és védelempolitikai tanulmányok felé vitt az utam, mert arra a szakra csupán 10 ember nyerhetett felvételt akkoriban, és ezt kihívásként értékeltem.

Az egyetemen sok más terület mellett a diplomácia és a protokoll világába is betekintést nyertem, és végül úgy alakult az életem, hogy nemzetközi kapcsolattartással foglalkozhattam. Számtalan nemzetközi delegáció, hazai és multinacionális rendezvény megszervezésében vettem részt, és kiváló szakemberektől tanulhattam a mindennapok során. Különösen érdekeltek az egyes nemzetek képviselőinek viselkedését meghatározó tényezők, így idővel mind elméleti, mind gyakorlati téren egyre jobban elmélyítettem az e területre vonatkozó tudásomat.

Az soha nem volt kérdés a számomra, hogy szeretnék majd gyereket, de ez a „majd” nagyon sokáig hangsúlyos volt. Élveztem a munkát, és őszintén szólva el sem tudtam képzelni, hogy a megszokott kerékvágásba hogyan tudok majd beleilleszteni egy gyereket. Az, hogy nem a megszokott kerékvágás lesz, természetesen fel sem merült bennem 😊 Aztán lassacskán kezdett elkopni az a „majd”, és egyre erősödött bennem a gyermek iránti vágy.

Janka 2020 májusának második vasárnapján született, és a puszta létével egy új időszámítás kezdődött. Korábban mindig némi gyanakvással hallgattam a kisgyerekes szülők ilyen megnyilvánulásait, és magamban azon morfondíroztam, hogy vajon miért kell ezt az egészet ennyire túldimenzionálni… aztán megéltem és rájöttem, hogy ez a valós dimenzió.

A kislányom megszületésével párhuzamosan az addigi igazán családias és szívemhez közel álló munkahelyi közösség is felbomlott egy átszervezés miatt, így ténylegesen egy precedens nélküli élethelyzetben találtam magam egyik pillanatról a másikra.

Az illemtan.hu-t még 2018-ban indítottam el azzal a céllal, hogy a viselkedéskultúra, az illem, az etikett és a protokoll iránt érdeklődőknek segítsek választ találni a felmerülő kérdéseikre. Akkorra már elég sok médiamegjelenést és oktatási felkérést tudhattam magam mögött, de inkább csak egy kedves szívügynek, semmint megélhetési forrást nyújtó lehetőségnek tekintettem az egészet.

Janka születése és a munkahelyi változások aztán rávilágítottak arra, hogy ahhoz, hogy a kislányom jól érezze magát a bőrében, nagyon fontos, hogy én is jól legyek, hogy olyannal foglalkozzak, amitől, amiben jól érzem magam. Az illemtan.hu egy már meglévő tégla ezen az úton, miért ne kaphatna hát nagyobb hangsúlyt a továbbiakban?

Ezt erősítette az is, hogy három, a saját szakterületén kiváló szakember barátommal 2020 végén megalakítottuk a Master Dream Teamet. Sipos Zsolt stylist-fashion coach-csal, Hanák Nikoletta smink- és fodrászmesterrel és dr. Valler Krisztián orvos-személyi edzővel közösen olyan komplex tudásanyagot adunk át a fejlődésre nyitott ügyfeleink számára, amelynek a segítségével magabiztosabbá válhatnak az életük különböző szerepeiben akár a viselkedésükről, akár a megjelenésükről, akár az egészségükről legyen szó.

A régi-új terület tehát adott, itt az ideje, hogy a gyakorlatban is kiderüljön a számomra, hogy mit is lehet mindebből kihozni!

Csorba Katalin - protokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező

Köszönöm, ha megosztod velem saját gondolataid